Radimir Čačić bio u sukobu interesa

POVJERENSTVO za sprječavanje sukoba interesa zaključilo je kako je bivši ministar graditeljstva Radimir Čačić bio u sukobu interesa jer su tvrtke usko povezane s njim poslovale s ministarstvom kojim je u to vrijeme upravljao.

Zaključeno je da je on bio u sukobu interesa jer je Ministarstvo graditeljstva za vrijeme njegova mandata sklopilo 12 ugovora s tvrtkama izravno povezanih s Čačićem.

Za premijera Sanadera je pak utvrđeno da nije bio u sukobu interesa za vrijeme puta u Veronu prošlog ljeta. Predsjednik Povjerenstva Josip Leko je izvjestio kako je Povjerenstvu poslan dopis iz Vlade na osnovu kojeg je zaključeno da je Sanader u Veronu otputovao službeno, odazvavši se na poziv organizatora festivala.

U sukobu interesa nalazio se i Zdenko Mičić, državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka jer ga je vlada imenovala predsjednikom Nadzornog odbora Liburnija Riviera Hotela koji nije na popisu trgovačkih društava od državnog interesa, stoga po Zakonu  u njegovom nadzornom odboru ne mogu sjediti državni dužnosnici.

Slične su istrage otvorene i protiv Anta Đapića, Ivana Jakovčića i Tatjane Holjevac.

P.V.

Pročitajte više