Radimir Čačić otkazao novinsku konferenciju zbog smrti oca

ZBOG smrti oca, Radimir Čačić otkazao je konferenciju za novinare koja se trebala baviti njegovom mogućom smjenom na čelu Varaždinske županije. Kako smo obaviješteni od HNS-a Milan Čačić preminuo je u 85 godini u Sisku, a bio je bliski suradnik Savke Dabčević-Kučar i ostalih sudionika Hrvatskog proljeća. Naime, tih je godina obnašao dužnost tajnika hrvatske vlade, zašto je i kažnjen kada je 1973. godine u dobi od 49 godina otišao u prijevremenu mirovinu s mjesta republičkog tužitelja.

Umjesto konferencije za tisak, Čačićev HNS odaslao je priopćenje o nedavnim događajima u Varaždinskoj županiji, koja je jučer rezultirala smjenom predsjednika Županijske skupštine Vladimira Stolnika, inače člana HNS-a.

Čačić za puč u svojoj županiji okrivljuje koaliciju HDZ-HSLS-HSS, a stoji i kako je smjena Stolnika rezultat šestomjesečne "ofenzive" te tri stranke uz osobni angažman Ive Sanadera, Josipa Friščića te dvojca Ivan Čehok i Đurđa Adlešić. Glavni razlog za atak na HNS je, prema mišljenu te stranke, zbog velike podrške pred skore lokalne izbore, koju ta stranka zajedno s Čačićem uživa u toj županiji

"Stoga je nađeno rješenje u okupljanju izbornih gubitnika HDZ-a i HSS-a, uz pomoć HSLS-a čiji vijećnici su izabrani na listi koju sam ja nosio. Uz to, po izjavi vijećnika Josipa Obada nuđen je novac, a po izjavi vijećnika Mirka Kontreca zadovoljavanje privatnog interesa. Time su uspjeli prikupiti većinu vijećnika i protiv volje birača", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Čačić uz dodatak kako su prljavi posao su odradili gori sluge lošeg gospodara, misleći na Čehoka i Zvonimira Sabatija iz HSS-a.

I.Ć.
Foto: index

Pročitajte više