Radman: Đikić nikad nije stajao između ministra Primorca i mene

AKADEMIK Miroslav Radman, nositelj projekta Mediteranskoga instituta za istraživanje života MedILS u Splitu, priopćio je danas da "profesor Ivan Đikić nikad nije stajao između njega i ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca".

Akademik Radman navodi da samo želi pridonijeti pravovaljanom obavješćivanju javnosti vezano uz tekst ministra Primorca koji je jučer objavila Hina, a danas "Slobodna Dalmacija", u kojima ministar demantira tvrdnje profesora Ivana Đikića objavljene u "Slobodnoj Dalmaciji" 20. siječnja.

Primorac je jučer opovrgnuo Đikićeve navode, objavljene u "Slobodnoj Dalmaciji", da je od njega tražio da kritizira akademika Miroslava Radmana. Također je izjavio da su Radman i on zaključili da više nitko ne može stati između njih kada je riječ o realizaciji projekta MedILS.

Znanstvenik Ivan Đikić danas je izrazio "zgroženost metodama javne diskreditacije i neprofesionalizma" od strane ministra Primorca. Đikić također navodi da će prepustiti akademiku Radmanu da on osobno odgovori stoji li tko između ministra i njega.

U pisanoj izjavi dostavljenoj Hini Radman navodi da "profesor Đikić nikada nije stajao između ministra Primorca i njega, pogotovo ne u nekom negativnom smislu".

Za Đikića kaže da je izvrstan znanstvenik koji Hrvatskoj može biti samo na ponos.

"Njegova profesionalnost, radni kapacitet i entuzijazam služe kao primjer mladim znanstvenicima. Otkad smo se upoznali Đikić je davao punu podršku projektu MedILS i meni, kao njegovom vodećem nositelju", kaže Radman. Navodi također da projekt MedILS podržava državni vrh, a na njegovoj realizaciji radi skupina znanstvenika iz Hrvatske i inozemstva.


Pročitajte više