Radna skupina predložit će Vladi poništenje odluke o prodaji "Sunčanog Hvara"

RADNA skupina u kojoj su trojica ministara Vladi će predložiti poništenje Odluke o prodaji ´Sunčanog Hvara´ slovenskim Termama Čatež, neslužbeno se doznaje iz vladinih izvora.

Iz istih se izvora doznaje da je analiza dokumenata pokazala da je u sažetku na osnovu kojeg je Vlada donijela odluku o prodaji Sunčanog Hvara ponuda Kompasa predstavljena kao ponuda Termi Čatež.

Riječ je o sažetku koji je pred Vladu stigao kao izvješće s vladine Koordinacije za gospodarstvo, a vezano za prijedlog odluke o prodaji Sunčanog Hvara Termama Čatež.

Članovi vladine radne skupine, kaže neslužbeni izvor, ocjenjuju da jasnoća i preciznost ponuda nisu takvi da bi mogli biti osnova za nastavak pregovora koji bi vodili prema sklapanju ugovora, te će stoga radna skupina Vladi predložiti poništenje odluke o prihvaćanju ponude Termi Čatež.

Izvor u Vladi je naveo da članovi radne skupine nisu ulazili u pitanje odgovornosti za utvrđene nepravilnosti, ocjenjujući da je to političko pitanje.

Vlada je radnu skupinu u kojoj su ministri Davorko Vidović, Željko Pecek i Radimir Čačić osnovala prošli četvrtak zaduživši ih da razmotre situaciju i Vladi predlože konačno rješenje vezano za privatizaciju Sunčanog Hvara.

To bi rješenje ministri trebali predložiti na ovotjednoj sjednici Vlade.

No, izvor u Banskim dvorima procjenjuje da bi se moglo dogoditi da se konačna odluka vezana za ´Sunčani Hvar´ ovaj četvrtak ipak ne nađe pred Vladom.

I sam premijer Ivica Račan sinoć je izjavio da situaciju sa Sunčanim Hvarom treba analizirati bez političkog pritiska te da ga zanima ´pošten izlazak iz svega, a ne brzina´.

Također je izjavio kako je bilo određenih propusta i kako sve nije bilo pravodobno utvrđeno.

Kao element koji treba analizirati spomenuo je i zahtjev PIF-a Pleter koji traži oko 20 posto dionica Sunčanog Hvara, a zbog čega je Trgovački sud u Zagrebu u prošli petak zabranio raspolaganje dionicama tog hvarskog poduzeća.

Hrvatski fond za privatizaciju jučer je priopćio da zbog toga nije u mogućnosti provesti vladinu odluku i procijenio da će Vlada poništiti odluku o prodaji Sunčanog Hvara Termama Čatež.

Prema informacijama koje je danas prenio jedan hrvatski dnevni list Terme Čatež navodno su odustale od cijelog posla. Prema pisanju lista direktor tog slovenskog poduzeća Borut Mokrovič nije ni potvrdio ni opovrgnuo te navode, rekavši da ´ne daju službene izjave´.

Danas do 15 sati Hina nije uspjela provjeriti tu informaciju, jer se u Termama Čatež nitko nije javljao na telefone i faksove.

O privatizaciji Sunčanog Hvara sutra bi, kako se očekuje, trebali raspravljati i čelnici vladajuće koaliciji.

Pročitajte više