RADNICI DHL-A DRUGI DAN U ŠTRAJKU

Radnici DHLa drugi dan zaredom su u štrajku nakon odluke vodstva tvrtke da povuče svoje međukontinentalno središte iz Bruxellesa, zbog spora s belgijskim vlastima oko noćnih letova iznad glavnog grada Belgije, javlja agencija Associated Presse.

DHL je u četvrtak najavio da će povlačenje njegovog prometnog središta iz Bruxellesa 2008. godine uzrokovati i ukidanje 1.700 radnih mjesta. Sindikati su računali da će proširenjem posla DHL povećati i broj radnih mjesta.

Njemačka tvrtka za međunarodni zračni prijevoz pošiljki u vlasništvu Dutsche Posta nekoliko je tjedana bezuspješno pregovorala s belgijskim vlastima oko noćnih letova u zračnu luku Zaventem koja se nalazi u blizini Bruxellesa.

Ljudi koji stanuju u blizini zračne luke žalili su se na buku zbog noćnih letova pa su belgijske vlasti tražile od DHL-a da koristi tiše zrakoplove. Tim zahtjevima nije udovoljio DHL koji želi povećati broj noćnih letova.

DHL kaže da za svoje novo europsko interkontinentalno središte razmatra dvije zračne luke: Leipzig u Njemačkoj i Vatry u Francuskoj.

(Hina) xbis ysv

Pročitajte više