Radnici "Goričanke" prosvjedovat će pred Vladom

Dvije stotine i pedeset radnika tekstilne tvornice "Goričanka" najavilo je da će u četvrtak prosvjedovati pred Vladom jer im zbog prodaje poduzeća prijeti ostanak bez radnih mjesta, rečeno je danas na konferenciji za novinare Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske (TOKG).

Najpovoljniju ponudu za kupnju Goričanke, sada u vlasništvu Zagrebačke banke, dalo je poduzeće PAN-PEK koje za 3 milijuna eura želi dobiti u posjed nekretnine, ali ne i nastaviti proizvodnju, istaknuo je predsjednik Sindikata Josip Zidanić.

Goričanka je jedno od poduzeća iz Gucić grupe koje je zbog kreditnih sudužništava između 17 Gucićevih poduzeća od polovice 90-ih opterećeno kreditom Zagrebačke banke u visini 305 milijuna kuna.

Radnici očekuju pomoć Vlade kako bi tvornica koja je svih ovih godina uredno poslovala nastavila rad budući da u idućih šest mjeseci ima ugovorene poslove vrijedne dva milijuna eura.

Zidanić je ocijenio da je za sadašnju situaciju odgovorna i stečajna upraviteljica Goričanke Biserka Jakić koja nije radila u interesu zadržavanja proizvodnje u tvornici.

(Hina) xmt yaz

Pročitajte više