Radnici Sljemena: Odavde se ne mičemo dok ne bude pravednog rješenja

RADNICI Sljemena, koji već deseti dan prosvjeduju na Markovu trgu tražeći obeštećenje nakon likvidacije poduzeća, poručili su danas da se neće predati i da su spremni ostati na Trgu sve dok ne dobiju čvrsta jamstva da će dobiti otpremnine.

Na prosvjednom skupu, na kojemu se okupilo nekoliko stotina ljudi, potporu su im dale njihove obitelji i građani Sesveta te predstavnici drugih sindikata.

"Odavde se ne mičemo dok ne bude pravednog rješenja", poručio je glavni sindikalni povjerenik Sljemena Branko Mišković, kojega su radnici burno pozdavili uzvicima: "Ne damo Sljeme!"

Regionalni povjerenik Sidikata poljoprivrede (PPDIV) Ivica Rogić najavio je nastavak pregovora za ponedjeljak u 13 sati u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo, dodajući kako jamac za radnička potraživanja može biti samo država, a ne većinski vlasnik Finagra.

"Jamac nam ne mogu biti oni koji su nas prevarili, nego država, a onog trena kada to postignemo, odlazimo odavde", rekao je Rogić.

Predsjednik Sindikata poljoprivrede Josip Pavić rekao je da se zahtjevi radnika Sljemena trebaju ispuniti jer su pravedni, te je upitao tko može poslati 320 radnika na ulicu i ne platiti im ono što im pripada.

"Ovih dana radnike su obilazili mnogi političari i govorili kako pravna država ne funkcionira, a oni su ti koji je trebaju urediti", rekao je Pavić. Gubitak Sljemena, dodao je, velik je gospodarski gubitak kojim su ugrožene mnoge sesvetske obitelji.

Sudionici skupa danas su potpisivali i peticiju potpore za radnička i ljudska prava radnika Sljemena, a poduprli su ih i predsjednik Gradske četvrti Sesveta Stjepan Stublić te predsjednik sesvetske HVIDR-e Ivan Rašić.

Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Slavko Kotromanović prenio je potporu 10.000 članova sindikata iz Slavonije i Baranje, te je najavio da će se mnogi od njih uskoro pridružiti radnicima Sljemena.

Pročitajte više