Radnici zadarske mljekare nastavljaju s prosvjedima

VEĆINA zaposlenika zadarske mljekare, koja je prije desetak dana odlukom Uprave Lure prestala s proizvodnjom, i danas je prosvjedovala.

Zaposlenici su se okupili ispred Lurina prodajno-distributivnog centra u Gaženici gdje su upozorili zaposlenike tog centra da i oni mogu očekivati sličnu sudbinu.

Radnici su tijekom današnjeg prosvjeda zatražili od Lure da ponovno uspostavi proizvodnju u zadarskoj mljekari ili da mljekaru proda jer, kako tvrde, zainteresiranih za kupnju ima.

Prosvjednici su također istaknuli da ne vjeruju u Lurin plan zbrinjavanja 33 zaposlenika koji su sada ostali bez posla.

Optuživali su vlasnika Lure Luku Rajića za gašenje proizvodnje. Mljekara nikad nije poslovala s gubicima, čulo se na prosvjedu, a Luka Rajić "nikada ništa nije uložio u zadarsku mljekaru".

Najavljen je nastavak prosvjeda sve dok ne započne proizvodnja u zadarskoj mljekari.

Na problem prestanka proizvodnje u zadarskoj mljekari danas se, gostujući na Hrvatskom radiju, osvrnuo i premijer Ivo Sanader.

Ta je odluka izvan naše moći, donijelo ju je poslovodstvo tvrtke, kazao je premijer, poručujući da može samo tražiti, te da apelira da ni jedan radnik ne ostane bez posla, da se zbrine u sustavu tvrtke (Lure) ili negdje drugdje.

(

Pročitajte više