Radulović likvidiran zbog otmice sina Lepe Brene?

MOJMIR RADULOVIĆ, hrvatski državljanin koji je 2. studenog likvidiran u španjolskom ljetovalištu Castelldefels bio je pripadnik balkanskog podzemlja, a sigurnosnim službama poznat je po upletenosti u šverc oružja, ljudi, narkotika, nafte i cigareta.

Kako piše tjednik Globus, Radulović je bio umiješan u otmicu sina Bobe Živojinovoća i Fahrete Jarić, koju su otkupninu otmičarima platili na području Dubrovnika, gdje je Radulović često boravio radi mafijaških poslova s državljanima Crne Gore. Radulovićeva supruga, koja je preživjela atentat, rodom je iz Dubrovnika, a prema navodima sigurnosnih službi, Mojmir je posljednji put u Hrvatskoj viđen upravo na tom području.

Okolnosti otmice sina Lepe Brene nikada nisu do kraja razjašnjene, no zanimljivo je kako su slavni supružnici nakon predaje novca otmičarima, zahvalili policiji što se nije upletala u cijeli slučaj. Živojinović je tom prilikom istaknuo da se radilo isključivo o borbi otmičara s jedne i obitelji s druge strane.

Sumnja se da su otmičari Breninog sina boravili u Hrvatskoj, gdje su i isplaćeni, što govori o povezanosti dvaju kriminalnih miljea.

Radulović je bio u prisnim odnosima i s ubijenim nogometnim menadžerom Dinom Pokrovcem, a pripadao je klanu Ratka Đokića, jednog od crnogorskih mafijaških bossova, koji je ubijen u Švedskoj prije tri godine. Tijekom i poslije rata Radulović je održavao poslovne kontakte sa sigurnosnim službama SiCG, a sredinom 90-ih u više navrata se u Mađarskoj nalazio s pripadnikom crnogorskog SDB-a Zoranom Vrbicom.

Radulović je navodno odgovoran i za utapljanje 80 ilegalnih migranata blizu Italije. Osim s Đokićem, poslovao je i s Srđanom Jovanovićem, pripadnikom crnogorskog krim - miljea, poznatog po krijumčarenju automobila, jahti i umjetnina otuđenih tijekom agresije na RH, navodi se u Globusu.

Kao pregovarač u trgovini naftom često je putovao u Venezuelu i Kolmbiju. Hrvatske sigurnosne službe otkrile su i njegovu povezanost sa Slobodanom Kašićem, nekadašnjim splitskim vaterpolistom, za kojim je raspisana tjeralica radi krijumčarenja 557 kilograma kokaina, koji je zaplijenjen u Rijeci.

Radulović je neko vrijeme bio i direktor beogradske "Gold Banke", preko koje je, prema pisanju Globusa, rusko podzemlje opralo 15 milijuna američkih dolara. U crnim kronikama pojavljivao se rijetko, uglavnom kao žrtva  nerazjašnjenih napada.

Pročitajte više