Rajić demantirao Jutarnji list, USKOK potvrdio informaciju o istrazi

VLASNIK Lure Luka Rajić demantirao je informacije o navodnoj otmici svog sina objavljene u Jutarnjem listu, ali USKOK je ponovo potvrdio kako istražuje navodnu otmicu.

Nakon objave teksta u Jutarnjem listu o navodnoj otmici Rajićevog sina prošle godine, sam Rajić je nazvao redakciju Jutarnjeg lista i demantirao sve informacije iz članka. Rajić je također ustvrdio kako nikada ne bi platio otkupninu nego bi cijelu stvar odmah prijavio policiju.

Priopćenjem se javio i Rajićev odvjetnik Josip Madirazza, koji je također demantirao sve navode iz članka.

"Nitko iz obitelji Rajić nije bio otet, niti je bio predmetom ucjene. Isto tako, gospodin Rajić nije bio kontaktiran od istražnih tijela koja se spominju u članku." - navodi se u priopćenju Rajićeva odvjetnika.

Ipak, Jutarnji list piše kako im je čitav niz sugovornika, uključujući službene i neslužbene izvore u državnim tijelima, potvrdio priču o otmici Rajićeva sina i ucjenjivanju vlasnika Lure.

Šef USKOK-a Željko Žganjer je u razgovoru za Jutarnji list potvrdio informacije o navodnim prijetnjama obitelji Rajić, kao i priču o navodnoj otmici jednog Rajićevog djeteta.

"USKOK nastoji provjeriti informacije o navodnoj otmici. Takvim informacijama raspolažemo i one se svakako ne mogu ignorirati." - izjavio je Žganjer, pa dodao kako se sve slične informacije, a naročito tako dramatične, moraju provjeriti.

Pročitajte više