Rajko Ostojić: Ne razumijem i ne mogu objasniti zašto je Saucha glasao za HDZ

Foto: N1 Televizija

U NOVOM DANU N1 televizije gostovao je Rajko Ostojić iz SDP-a.

PRVO pitanje bilo je ono oko toga je li Bernardić sposoban voditi stranku. "Bernardiću već tri mjeseca raste rejting. Pitajte one koji to pričaju", rekao je Rajko Ostojić.

"Zbilja treba tražiti utvrđivanje odgovornosti. Plenković je sklopio trgovačku koaliciju. Sklopio je cijeli niz ugovora na papiru, stolnjaku, znate i sami što je potpisao s Glasnovićem. Tko mu je dao mandat, hoće li sve platiti državni proračun. Hoće li reći kroz koji mjesec da nije potpisao? Tako se ne radi", komentirao je Ostojić, a na pitanje je li to možda pitanje za DORH odgovara: "To je pitanje za povjerenstvo za sukob interesa. To nije kazneno djelo. Vidjet ćemo hoće li SDP zatražiti reakciju Povjerenstva na sjednici predsjedništva".

"Sabor je d.o.o. Trgovačko društvo", poručio je Ostojić.

"Ne mogu shvatiti, ne mogu racionalno objasniti, nije mi jasno, ali želim sreću svima koji su glasali. Puno zdravlja, sreće, svima 151. Ja ne poznajem Sauchu, branio sam ga, ostavili smo ga u SDP-u, unatoč službenim zahtjevima nekih SDP-ovaca da ga izbacimo. Mi to nismo htjeli. Ja, Bernardić, nismo htjeli. Razmišljao sam o tome, o njegovom postupku. On je bivši SDP-ovac, bivši šef u uredu vlade. Ne razumijem. Želim da mu se vrati život", rekao je Ostojić.

Podsjetimo, Saucha je u veljači sam izašao iz SDP-a da ne bi, kako je napisao u pismu Bernardiću, "bio teret stranci" zbog istrage.

Pročitajte više