Ramallah: u pucnjavi poginuli aktivisti Hamasa

U pucnjavi između izraelske vojske i Palestinaca u blizini Ramallaha u srijedu su poginula dvojica aktivista Hamasa, izvijestili su izraelski vojni izvori, kako prenosi France presse.

U priopćenju se kaže kako su izraelski vojnici nakon što su opkolili kuću u selu Qarawat Bani Zeid sjeverno do Ramallaha evakuirali sve civile iz jedne kuće, a zatim krenuli u potragu za militantima koji su na njih otvorili vatru. Izraelska strana tvrdi da su u pucnjavi poginula dvojica militanata za koje je kasnije potvrđeno da su aktivisti Hamasa, a palestinske snage sigurnosti tvrde kako još nije utvrđeno jesu li ubijene osobe bile militanti ili civili.

Palestinski su očevici izjavili da je jutros u pojasu Gaze blizu židovskog naselja Morag eksplodirao izraelski vojni džip koji su iz zasjede napala dvojica palestinskih militanata, izvijestio je Reuters. Glasnogovornik Islamskog džihada u Gazi rekao je da je pritom poginuo jedan militant, a izraelska strana još nije komentirala napad.

Tijekom noći izraelske vojne snage tenkovima i helikopterima napale su područje u blizini grada Gaze pri čemu su uhićena četiri militanta, među kojima je jedan član Hamasa, izvijestio je izraelski vojni glasnogovornik.

Pripadnici Islamskog džihada izvijestili su o napadu na izraelske trupe u pojasu Gaze u kojima je, prema izvješću arapskih televizijskih postaja ubijen jedan vojnik, a još je jedan ozlijeđen. To je prvi palestinski napad na izraelske snage od dolaska na mjesto predsjednika palestinskog umjerenog političara Mahmuda Abasa koji se zalaže za prekid vatre čiji bi cilj bio obnova mirovnih pregovora s Izraelom, prenosi Reuters.

(Hina) xmh ydgk

Pročitajte više