INDEX OTKRIVA Ramljak u Nadzorni odbor Belja postavio bivšeg partnera koji dobiva milijune od Agrokora

Foto: FAH

TOMISLAV MATIĆ, direktor i vlasnik tvrtke Texo Management, u kojoj je Ante Ramljak bio direktor do 10. travnja, imenovan je u Nadzorni odbor Belja. Tamo ga je postavio upravo njegov donedavni partner Ante Ramljak.

>> Ramljak je pisao zakon koji mu donosi 860.000 kuna godišnje, a bivšoj firmi 12 milijuna. I nikome nije ništa čudno

>> POGLEDAJTE RAČUNE Ramljakova bivša firma za angažman u Agrokoru dobila već 9,7 milijuna kuna

Angažman njegove bivše tvrtke u Agrokoru, koja je na poslovima restrukturiranja uprihodila već 9,7 milijuna kuna Ramljak opravdava prilično neuvjerljivo, tezom da nije on angažirao Texo, nego njegovi savjetnici AlixPartners.

No kako su i AlixPartners njegov izbor, a Texo Management tvrtka s dvoje zaposlenih, posve je jasno da je svojoj bivšoj tvrtki omogućio posao stoljeća.

Ne samo to, od početka su svi savjetnici predstavljeni kao Ramljakovi, a ne kao savjetnici AlixPartnersa.

A da je Matić Ramljakov izbor potvrđuje i činjenica da ga je imenovao za nadzornika Belja. U pozivu za skupštinu Belja koja se održala 15. rujna 2017., jasno stoji da su članovi Nadzornog odbora imenovani na prijedlog povjerenika.


Agrokor: Matić se odrekao naknade za članstvo u Nadzornom odboru Belja

U Agrokoru su nam kazali da Matić, kojemu angažman u Agrokoru već donosi 12 milijuna kuna prihoda godišnje, za posao nadzornika u Belju ne dobiva nikakvu naknadu.

"Tomislav Matić se svoje naknade za članstvo u Nadzornom odboru Belja odrekao prilikom imenovanja", odgovorili su.

Na naša pitanja: kako to da je Ramljak imenovao podizvođača AlixPartnersa u Belje i je li to njegov izbor ili zapravo Alastaira Beveridgea, šefa Alixa, nisu još odgovorili.

Pročitajte više