Ramljakov najbliži suradnik napušta Agrokor

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

TEO VUJČIĆ, jedan od najbližih suradnika Ante Ramljaka, bivšeg povjerenika za Agrokor, odlazi iz kompanije.

To su nam potvrdili iz Agrokora, i kažu da su razlozi odlaska "osobne naravi".

"Gospodin Teo Vujčić sporazumno odlazi iz kompanije. Razlozi njegovo odlaska osobne su naravi."

Vujčić je u Ramljakovom timu bio savjetnik za maloprodaju i time jedna od najvažnijih osoba, s obzirom na važnost tog segmenta u poslovanju Agrokora.

Njegova ostavka uslijedila je dan nakon sastanka dobavljača na kojem se raspravljalo o uvjetima nagodbe.

Teo Vujčić rođen je u Imotskom i završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu. Radio je u AT Kearneyu i Dukatu, dvije je godine bio direktor Todorićeve Zvijezde, a onda je postao predsjednik Uprave Dijamanta u Zrenjaninu. U travnju prošle godine, samo dan nakon što je Antonio Alvarez postao šef restrukturiranja Agrokora, doveden je iz Dijamnta na poziciju predsjednika Uprave Konzuma.

Samo dva mjeseca kasnije, Vujčić postaje savjetnikom novog izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka za ukupnu maloprodaju čime je postao zadužen za što učinkovitiju maloprodaju.

Situacija u Agrokoru vrlo je napeta 

Da je situacija u upravi Agrokora napeta svjedoči i mail koji je pprije nekoliko dana objavio Index, a u kojem sadašnji povjerenik Fabris Peruško prijeti direktorima Orkazima ako se ne pojave na "workshopu".


>Peruško prijeti svojim direktorima: Onaj tko ne dođe na sastanak, nakon Uskrsa više ne mora dolaziti na posao

"Poštovani, navodno je postojala prepiska na ovaj poziv, a ja sam bio isključen iz nje. Ovim putem potvrđujem vrijeme i mjesto workshopa. Onaj koji ne dođe na workshop ne treba više ni dolaziti na posao nakon Uskrsa. Dubravko molim te da pripremiš potrebnu dokumentaciju za sve one koji ne budu prisutni", stoji u mailu koji je 28. ožujka šef Agrokora poslao direktorima Konzuma, Leda, Jamnice, Belja, Žitnjaka, Vupika, PIK Vinkovaca i brojnih drugih kompanija koncerna.

Naime, Peruškov savjetnik, Vladimir Bošnjak, tražio od direktora da proknjiže u svojim knjigama jamstva teška više od 19 milijardi kuna. Sporna jamstva na sudu pokušavaju osporiti mali dioničari jer smatraju da se njima namjerno obezvrjeđuju kompanije, a očito direktori, odnosno dio njih, nije sklon tu odgovornost preuzeti na sebe.

Pročitajte više