Kirurg o stanju policajca upucanog na Markovom trgu: Pri svijesti je, pričali smo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

VODITELJ kirurške službe u KBC-u Sestre Milosrdnice Zvonimir Puljiz rekao je da je policajac kojeg je danas upucao 22-godišnji Danijel Bezuk stabilno.

"Radi se o više vrsta kompliciranih ozljeda, ali su sve rane uspješno zbrinute i on je pri svijesti i razbuđen. Komunicirao sam s njim i u jedinici je intenzivnog liječenja", rekao je Zvonimir Puljiz, voditelj kirurške službe u KBC-u Sestre Milosrdnice za RTL

Rekao je kako je policajac u bolnicu došao pri svijesti. 

"On je bio pri svijesti kad je došao. Ozljede mu stvaraju probleme na lijevoj ruci. Jedan metak nismo uspjeli locirati trenutno zato što bi njegovo odstranjivanje zakompliciralo njegovo trenutno stanje. Taj metak koji je ostao ga ne ugrožava", kazao je.

Objasnio je da je na dva mjesta imao otvoreni prijelom i da su to bile dvije operacije. Nakon stabilizacije kosti, uvidjeli su da je rastrgano meko tkivo, živac... 

>> Operiran ranjeni policajac, stabilno je. Čeka ga još jedna operacija

Podsjetimo, tridesetjednogodišnjeg policajca iz vladinog osiguranja je u ponedjeljak ujutro hicima iz automatskog oružja ranio 22-godišnji Danijel Bezuk u pucnjavi rafalom prema ulaznim vratima Banskih dvora, sjedišta vlade RH. Nakon pucnjave je reagirao drugi policajac koji je zapucao prema napadaču, a ovaj se dao u bijeg pa se dvadesetak minuta kasnije ubio na Jabukovcu.

Pročitajte više