Raspisan novi natječaj za treću GSM mrežu

VIJEĆE Agencije za telekomunikacije raspisalo je na današnjoj sjednici novi natječaj za dobivanje koncesije za treću GSM mrežu druge generacije i jednu UMTS, s rokom za predaju zahtjeva 3. prosinca, dok će odluka o dodjeli koncesije biti obznanjena 22.12., javlja .

Unatoč zahtjevu tvrtke Tele2 koja je odbijena na zadnjem natječaju, predstavnici Vijeća nisu htjeli otkriti detalje ocjenjivanja ponude, najavivši da će sve objasniti njezinim predstavnicima. Prisutni su bili i odvjetnici tvrtke Tele2, ali nisu htjeli reći hoće li se ona ponovno javiti na natječaj.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Vijeće Agencije za telekomunikacije odbilo je ponudu konzorcija Treća sreća, odnosno švedske tvrtke Tele2.

Predsjednik Vijeća Gašper Gaćina ustvrdio je kako su za odbijanje "Treće sreće" bili presudni "kriteriji doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva i (ne)odabir kombinirane GSM i UMTS koncesije".

"Ponuda trgovačkog društva Tele2 d.o.o. iz Zagreba ocijenjena je manjim brojem bodova od minimalnog bodovnog praga potrebnog za davanje koncesije, te je Vijeće agencije donijelo odluku o nedavanju koncesije", rekao je predsjednik Vijeća Gašper Gaćina.

Konzorcij "Treća sreća" okupili su menadžeri fonda Questos predvođeni Borislavom Škegrom, u njemu na nedefiniran način sudjeluje devet hrvatskih tvrtki, dok je stopostotni vlasnik konzorcija švedska telekomunikacijska tvrtka "Tele 2".

Pročitajte više