Raspisana tjeralica za pomagačem u slučaju otmice Natasche Kampusch

U SLUČAJU otete Austrijanke Natasche Kampusch policija i tužiteljstvo su došli do novih podataka prema kojima je u otmici uz Wofganga Prikopila sudjelovao i njegov prijatelj Ernst Holzapfer.

Austrijsko tužiteljstvo je u subotu potvrdilo informaciju da postoji sumnja da je u otmici koja je izvršena 1998. godine osim Prikopila, sudjelovao i njegov prijatelj Holzapfer.

Nedugo nakon što je Kampusch uspjela pobjeći nakon osam godina zatočeništva, u službenim krugovima je počela kolati informacija da Prikopil nije mogao sam izvršiti otmicu tada desetogodišnje djevojke. Također, sumnja je postojala i oko toga je li Prikopil mogao sam izgraditi zatvor u kojem je Natascha živjela većinu vremena u podrumu njegove kuće.

Prema podacima iz policije, Prikopil se nakon Nataschina bijega, a prije svoga samoubojstva susreo sa Holzapfelom.

Za Holzapfelom raspisana tjeralica

Tužitelj Thomas Mühlbacher je u subotu potvrdio da je protiv Holzapfela raspisana tjeralica zbog sumnje da je sudjelovao u otmici. Do kraja godine će biti poznata i informacija hoće li tužitelj podići i optužnicu protiv Holzapfela.

Prijatelj 44-godišnjeg Prikopila, koji se nakon Nataschina bijega ubio skokom pod vlak, je nedugo nakon Prikopilove smrti  istupio pred javnost i priznao da je Nataschu vidio u srpnju 2006. godine kad je s Prikopilom došla u njegov dom.

U posljednje vrijeme Holzapfel nije želio davati nikakve izjave jer se, kako je rekao austrijskom Kurieru, sve njegove izjave negativno interpretiraju.

Pročitajte više