Rasprava o Marjanu: Podrug Čepi da je drogiran, ovaj mu uzvratio da je optužen za silovanje?!

OPET JE živo u splitskoj vijećnici, u kojoj se danas raspravlja o moratoriju na gradnju na Marjanu. Zaiskrilo je u jednom trenu između SDP-ovca Gojka Čepe i HČSP-ovca Luke Podruga.

Tko je drogiran, a tko optužen za silovanje?!

Podrug, koji vjerno drži Kerumovu stranu, tvrdi da je jedan saborski zastupnik SDP-a podignuo bespravnu građevinu na Marjanu. "Ma tko je to, što govorite...", uzbunio se Čepo. "Tako ja mogu reći da ste optuženi za silovanje", kazao mu je Čepo. "Nisam ti ja kriv što si drogiran, to je tvoj problem", nije se dao smesti Podrug.

Uzavrele strasti smirila je šefica Nevenka. Čepo nam je ukratko objasnio da Podrug koristi svoj imunitet vijećnika te bez odgovornosti tijekom sjednice Gradskog vijeća proziva i govori gluposti.

Agilni SDP-ov vijećnik pobunio se da mu Nevenka Bečić uzima riječ svaki put kad spomene gradonačelnika. Dobio je opomenu.

Proziva se one koji su u Split došli iza brda

Ljubica Vrdoljak, još jedna Kerumova saveznica, zapitala se zašto se nije ranije prosvjedovalo zbog gradnje na Marjanu i zašto je Nadan Vidošević prošao bez nekih većih kritika u velikoj aferi sa Meštrovićevim mauzolejem. Nije joj drago ni što Jurica Pavičić proziva one koji su u Split došli iza brda. 

Kerumov arhitekt Zoran Jeramaz ustvrdio je, pak, da na Marjanu nema ljudi i da ih se treba privući novim sadržajima, poput planiranog restorana Fani Horvat. "Ne vidim nijedan opravdan razlog zbog čega se digla tolika prašina", kaže Jeramaz. Tvrdi da je sve po zakonu.  

Rasprava traje, kraj se ne nazire...

Pročitajte više