Raste broj poginule djece u nesreći s dvorcem na napuhavanje u Australiji

Foto: EPA

ŠESTO dijete umrlo je u bolnici od posljedica ozljeda u nesreći s dvorcem na napuhavanje u Australiji, javlja policija.

Chace Harisson (11) je u nedjelju isključen s aparata koji su ga održavali na životu, tri dana nakon nesreće. 

Podsjetimo, u malom gradiću Devonportu u Tasmaniji udar vjetra je podignuo dvorac na napuhavanje do visine od oko 10 metara, nakon čega je on pao. 

"Devetero učenika 5. i 6. razreda Osnovne škole Hillcrest palo je s visine od oko 10 metara nakon što je vjetar udario u dvorac na napuhavanje i bacio ga 10 metara u zrak", kazala je tasmanska policija. 

Dvoje u kritičnom stanju, jedan pušten iz bolnice

Dvoje djece ostalo je u bolnici u kritičnom stanju. Preostalih pet koji su izgubili živote su 11-godišnji Addison Stewart i 12-godišnji Zane Mellor, Jye Sheehan, Jalailah Jayne-Maree Jones i Peter Dodt. 

Jedan ozlijeđeni dječak pušten je iz bolnice u srijedu. Još uvijek je nejasno kako je došlo do nesreće. Policija kaže da istražuje je li dvorac na napuhavanje bio pričvršćen za tlo. 

"Ne želimo žuriti, ali istovremeno razumijemo da ljudi žele odgovore", kazao je u nedjelju policijski komesar Tasmanije Darren Hine.

Tragedija slomila gradić i šokirala Australce diljem zemlje

U pomoć tasmanijskoj policiji ovaj tjedan doći će policajci iz New South Walesa. Policija kaže da je na zabavi povodom zadnjeg dana školskog polugodišta bilo 40-ak ljudi, što djece što nastavnika. 

"Najvažnije je da ne preduhitrimo bilo kakav ishod dok se ne prikupe svi dokazi i dok se istraga ne završi", rekao je povjerenik Hine.

Tragedija je slomila Devonport, grad s manje od 30.000 stanovnika, i šokirala Australce diljem zemlje.

Za obitelji žrtava putem interneta prikupljeno je već više od 1.3 milijuna dolara.

Pročitajte više