Ratko Maček i Štefanija Balog o financiranju kampanje

VODITELJ kampanje Jadranke Kosor, Ratko Maček, te voditeljica financijskog dijela kampanje Stjepana Mesića, Štefanija Balog, nastavili su i nakon izbora s optuživanjem suprotne strane za netransparentnost financiranja kampanje.

Maček je kazao kako u HDZ-u još očekuju neke podatke, ali je procijenio da je na kampanju potrošeno nešto više od 5,5 milijuna kuna. On je ponovio kako je kampanju Jadranke Kosor financirao isključivo HDZ.

Štefanija Balog kazala je kako je Izborni stožer Stjepana Mesića na kampanju potrošio nešto više od pet milijuna kuna plus PDV, te da su DIP-u dostavili nekoliko prijevremenih izvješća, a konačno izvješće dostavit će u zakonskom roku od 14 dana nakon proglašenja izbornog pobjednika.

Balog je ponovila kako se "ne može pričati o pet milijuna potrošenih za kampanju Jadranke Kosor", što mogu uvidjeti i sami građani ako usporede broj jumbo plakata te broj i trajanje TV spotova oba kandidata.

U HTV-ovoj emisiji posvećenoj praćenju izbora na te je navode odmah reagirao Ratko Maček, ustvrdivši da HDZ "nije tražio donatore koji su sudjelovali u mutnim poslovima", te ustvrdio da je HDZ "najtransparentnije financirao kampanju".

Pročitajte više