Ravnatelj Petrove bolnice štiti liječnicu odgovornu za smrt bebe?

LIJEČNICA koja je tri dana prije poroda i smrti bebe u Petrovoj rodilju poslala kući je dr. Aleksandra Marković-Latković, nezakonita specijalizantica ugašene privatne poliklinike ravnatelja Petrove prof. Dr. Ivana Kuvačića. Uz to, ona je kći Ante Markovića koji je dobar prijatelj s Kuvačićem.

Kako saznaju 24sata iz pouzdanih izvora, posljednji premijer SFRJ-a Ante Marković prije nekoliko godina je svojim novcem podmirio dugove Kuvačićeve privatne poliklinike. Zauzvrat je on njegovoj kćeri isposlovao specijalizaciju putem svoje ustanove.

Poliklinika se kasnije formalno ugasila, ali se dr. Aleksandra Marković-Latković i dalje nezakonito vodi kao njen specijalizant i radi u Petrovoj bolnici. Svoju je procjenu da trudnici nije ništa trebala provjeriti sa starijim kolegom specijalistom, jer nije ovlaštena samostalno donositi liječničko mišljenje.

Sama rodilja potvrdila je da je doktorica te kobne večeri bila sama i da se nije konzultirala s drugim liječnicima, a informacije iz bolničkih krugova govore kako je na otpusne papire potpisala specijalista dr. Lešina. Taj papir je kasnije misteriozno nestao.

Prof. dr. Kuvačić je rekao kako je to, ukoliko je istina, golem propust i dodao: "Dobar sam s Antom Markovićem već godinama, ali nije točno da mu štitim kćer".

Pročitajte više