Razmišljaš o promjeni fakulteta? Nastavi čitati, na pravom si mjestu!

Foto: Press

RAZMIŠLJAŠ li o promjeni fakulteta? Osjećaš li potrebu za novim izazovima? Ne brini, nisi jedina osoba koja razmišlja o ovim pitanjima – rezultati istraživanja o zadovoljstvu studenata sa studijskim programima i spremnosti za tržište rada, koje je objavila Agencija za znanost i visoko obrazovanje 2015. godine, pokazuju kako je 35 % anketiranih studenata navelo odabir pogrešnog smjera kao najčešći razlog odustajanja od studija.

Upiši američki koledž – počni s predavanjima u rujnu, studiraj na engleskom jeziku i stekni hrvatsku i američku diplomu!

Na RIT Croatia još uvijek stigneš upisati nadolazeću akademsku godinu i početi s predavanjima početkom rujna. Upisni proces odnosno proces prebacivanja na naš koledž je jednostavan. Kandidati koji prelaze s drugih fakulteta ne pristupaju prijemnom ispitu, već im se priznaje prijemni ispit fakulteta na koji su upisani. Za više informacija o prebacivanju na naš RIT Croatia i upisima u proljetni semestar javi nam se na admissions@croatia.rit.edu i ispuni neobvezujuću PRIJAVNICU.

Za sve zainteresirane potencijalne studente, podsjećamo: upisi na RIT Croatia su u tijeku, a prijemni ispiti se održavaju svakim radnim danom do 15. kolovoza, s početkom u 9 ujutro, na našim kampusima u Zagrebu i Dubrovniku. PRIJAVI SE!

Od prava do ekonomije, svake godine dolaze nam studenti s različitih fakulteta!

Kada je riječ o RIT Croatia, hrvatski studenti najčešće se prebacuju s Ekonomskog i Pravnog fakulteta, zatim s  FER-a, ali i sa raznih drugih fakulteta kao što su Stomatološki fakultet, PMF, Pomorski fakultet itd. Razlozi za prijelaz studenata sa drugih fakulteta su razni, počevši od potrebe za promjenom smjera u kojem se žele razvijati, pa do činjenice da prepoznaju prednosti odabira studija koji će ih adekvatno pripremiti za zahtjevno tržište rada. RIT Croatia ima obaveznu stručnu praksu u trajanju od minimalno šest mjeseci tijekom studija. Ovisno o studiju, naši studenti često ostaju raditi u organizacijama i tvrtkama u kojima su radili praksu. 

„Nakon tri godine Pravnog fakulteta u Zagrebu shvatila sam da me studiranje prava ne čini nimalo sretnom pa sam odlučila promijeniti faks i otići u drugom smjeru koji mi puno više "leži". Prebacivanje na RIT Croatia je bilo vrlo jednostavno, a novi program, nova okolina i nova atmosfera, odlični profesori i kolege su glavni razlog zašto sada uživam u studiranju i niti jednom nisam požalila zbog upisa ovdje. Svima koji razmišljaju o promjeni studija, a gravitiraju prema ekonomiji ili informacijskim tehnologijama, predlažem da definitivno uzmu RIT Croatia u obzir!“, govori Ida, studentica studija Međunarodno poslovanje.

RIT Croatia je dio prestižnog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology i na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu studentima nudi svjetski priznate američke visokoobrazovne studije:

- Međunarodno poslovanje - preporučljivo svima koji se vide u marketingu, menadžmentu, financijama.

- Informacijske tehnologije – namijenjeno ljubiteljima kodova i programiranja, web i mobilnih aplikacija

- Service Management – za one koji razmišljaju o hotelijerstvu, ugostiteljstvu ili općenito, uslužnom sektoru. Ovaj se studij fokusira i na poduzetništvo te je namijenjen i onima koji žele pokrenuti svoje poslovanje.

Studenti iz Hrvatske i cijelog svijeta, američki i europski profesori s bogatim akademskim i profesionalnim

iskustvom, praksa u Americi ili Dubaiju, američka i hrvatska diploma, izrazito visok postotak zapošljavanja diplomanata… Ovo su tek neke prednosti studiranja na jedinom američkom koledžu u Hrvatskoj. Pogledaj što o studiranju na RIT Croatia govore naši studenti.

Za više informacija javite nam se na email: admissions@croatia.rit.edu - tel: + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite ovaj LINK.

Pročitajte više