Reagiranje Vlade na top deset laži: Kosor je ljetovala samo pet dana

URED za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske reagirao je na tekst objavljen na Index.hr "Laži, laži, laži nas: Top 10 najvećih laži premijerke Jadranke Kosor", a njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

Sve za što novinar tvrdi da su laži može se provjeriti na internetskoj stranici Vlade Republike Hrvatske www.vlada.hr.

Prateći dnevne redove sjednica Vlade RH i donesene odluke, vrlo lako ćete se uvjeriti u točnost i istinitost izjava predsjednice Vlade Jadranke Kosor na koje aludirate.

Smiješna je, primjerice neistina izrečena pod točkom 4. u kojoj se spominje „plandovanje na ljetovanju“. Točno je da je premijerka Jadranka Kosor prošlo ljeto koristila godišnji odmor u Bolu na otoku Braču. Provela je tamo, slovima i brojkom, pet (5) dana i to pod budnim okom medija, odgovarajući, nerijetko i nekoliko puta dnevno, na brojna novinarska pitanja. 

Ili neistina izrečena pod točkom 3. „Stručnost umjesto podobnosti“. Naime, opetovano ističemo kako je spomenuto imenovanje tek privremeno rješenje do donošenja Zakona o imenovanju članova nadzornih odbora koji je u redovnoj proceduri.

U točci 5., pod naslovom „Dragi topnički dnevniče“, novinar se zlonamjerno poigrava s izjavama koje predsjednica hrvatske Vlade nikada nije dala.

Pročitajte više