Reakcija tvrtke Adriatic-Blizna na tekst o radovima u Salonitu

TVRTKA Adriatic-Blizna iz Trogira preko svog odvjetnika Mislava Milasa iz Splita reagirala je na tekst koji je na Indexu objavljen pod naslovom "HUS izbacio radnike Adriatic Blizne iz Salonita: Čistili su bakar i željezo, a ne azbest". Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

Opunomućen od tvrtke ADRIATIC-BLIZNA d.o.o. iz Trogira, A. Starčevića 16, a prema priloženoj punomoći, tražim objavu ispravka netočnih informacija objavljenih o mojoj stranci u Vašoj naknadi, na news portalu Index.hr, dana 20.05.2010.g. u članku "HUS izbacio radnike Adriatic Blizne iz Salonita: Čistili su bakar i željezo, a ne azbest".

Osim što je i sam naslov članka klevetnički koncipiran, u citiranom članku naveli ste: "Ne radi se sanacija od azbesta već od željeza i bakra! To pojedinci žele utržiti... Prilika je ovo državnim institucijama... neka dođu, neka vide da se ovdje doista radi o kriminalu, a ne o sanaciji. Više od 40 posto bakra je počišćeno iz tvornice... Nećemo zatvarati oči pred kriminalom..."

U konkretnom slučaju radi se o radnicima Adriatic-Blizne d.o.o., koji su radili na poslovima sanacije tvornice Salonita d.d. u stečaju, a temeljem Ugovora o izvođenju radova sanacije i dekontaminacije od azbesta i azbestnog otpada, za koje poslove je moja stranka izabrana kao najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju koji je raspisan na temelju odluke Skupštine vjerovnika Salonita d.d. u stečaju, sa kojim je i sklopljen citirani Ugovor.

Očito je da se ovom objavom iznose, odnosno prenose klevetničke informacije o mojoj stranci. Osim što je riječ o lažnim informacijama, u objavljenom članku moja stranka je izrijekom prozvana kao "počinitelj kriminalnih radnji", što nesumnjivo nanosi štetu mojoj stranci, izazivajući sumnju u njezin moral i poštenje.

Moja stranka nikada nije imala nikakvih afera koje bi utjecale na njezin ugled u društvu, a osim u Republici Hrvatskoj ista je angažirana na poslovima i izvan granica RH.

Imajući u vidu činjenicu da su ove informacije objavljenje na jednom od najposjećenijih internet portala u regiji, ali i šire, jasno je da je njihovom objavljivanjem mojoj stranci povrijeđeno pravo osobnosti na ugled i dobar glas, čast i ime odnosno tvrtku, odnosno nanesena joj je šteta.

Stoga Vas molim da objavite ovaj ispravak netočnih informacija."

Pročitajte više