reakcija vlade na poziv sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu

Vlada je danas reagirala na poziv Sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu upućen nenastavnom osoblju u svim srednjim i osnovnim školama, kojim se "insinuira da je Vlada zajedno sa Sindikatom hrvatskih učitelja pripremila reorganizaciju pomoćnih uslužnih poslova putem privatnih servisa".

U ovome trenutku nema nikakvih službenih dokumenata ili razgovora o tome. Postane li ta tema aktualnom, razmatrat će se u suradnji sa Sindikatom hrvatskih učitelja, kao potpisnikom granskog Kolektivnog ugovora i relevantnim socijalnim partnerom, ističe se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Kako je uz poziv zaposlenicima priložena i pristupnica za sindikat, Vlada zaključuje da Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu "obmanjivanjem i unošenjem neutemeljenog straha među nenastavno osoblje u osnovnim i srednjim školama u stvari želi pridobiti članstvo".

Vlada i Ministarstvo prosvjete i športa ozbiljan su i odgovoran socijalni partner, koji dijalogom s reprezentativnim i odgovornim sindikatima usklađuje sva pitanja od zajedničkog interesa, vodeći računa o poštivanju zakona i Kolektivnog ugovora, te poboljšanju i unapređenju obrazovnog sustava, kaže se u priopćenju.

Vlada stoga poziv Sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu ocjenjuje "neodmjerenim, neargumentiranim i zlonamjernim".

Pročitajte više