Recesija na Markovom trgu: Saborski zastupnici ostaju bez parkinga, kave i sokova

PREDSJEDNIŠTVO Sabora odlučilo je ukinuti besplatno parkiranje za zastupnike na trošak Sabora, a i na sjednicama Odbora neće se više posluživati kava i sokovi nego će sabornici piti samo vodu.

Saborski zastupnici će od ove jeseni morati izabrati nova prijevozna sredstva ili početi plaćati parkiralište kao i svi drugi građani, jer je Predsjedništvo Sabora sa predsjednicima klubova zastupnika na taj način odlučilo uštedjeti 1,5 milijuna kuna godišnje. Štedjet će se i na mobitelima sabornika koji će od jeseni moći besplatno razgovarati do računa od 400 kuna, dok su prije imali na raspolaganju 100 kuna više.

Sabornici piju vodu

No, ni to nije sve što im je ukinulo Predsjedništvo. Odlučeno je da se zbog uštede sjednice saborskih Odbora održavaju samo u Zagrebu, a na stolovima će se tijekom njih nalaziti samo voda. Ovim recesijskim planom zahvaćeni su i saborski službenici kojima bi se prekovremena dežurstva trebala smanjiti za 30 posto.

Ljetni praznici saborskim zastupnicima završavaju 23. rujna kada će se na njihovim klupama naći materijali o novom paketu ušteda. Na toj 14. sjednici čeka ih rasprava o 63 točke dnevnog reda među kojima je i šest zakona koji se usklađuju sa propisima Europske unije. Predsjednik Sabora Luka Bebić najavio je kako će sjednica trajati pet tjedana uz jedan tjedan pauze za Dan neovisnosti. 

Pročitajte više