Renault za jedan rubalj prodao udio u proizvođaču Lade

Ilustracija: Screenshot/YouTube

FRANCUSKI proizvođač automobila Renault prodao je udjel u ruskom AvtoVAZ-u, proizvođaču najpoznatijem po automobilima Lada, za simboličan iznos od jednog rublja.

Renaultova tvornica u Moskvi bit će prenesena u gradsko vlasništvo te će u njoj biti obnovljena proizvodnja automobila Moskvič, a u planu je i proizvodnja električnih automobila, napisao je na svom blogu gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Sobjanin kaže da će se proizvoditi auti pod slavnom markom Moskvič

"Strani vlasnik odlučio je zatvoriti moskovsku tvornicu Renault. To je njegovo pravo, ali ne možemo dopustiti da tisuće radnika ostanu bez posla. Stoga sam odlučio tvornicu prenijeti na grad i nastaviti s radom. U njoj ćemo proizvoditi automobile pod povijesnom markom Moskvič", kazao je Sobjanin.

Najavio je da će gradske vlasti nastojati zadržati većinu osoblja Renaultove tvornice i povezanih poduzeća. Prema njegovim riječima, u prvoj fazi bit će organizirana proizvodnja klasičnih osobnih automobila, a u budućnosti električnih.

"Osim toga, zajedno s KAMAZ-om i Ministarstvom industrije i trgovine radimo na lokalizaciji proizvodnje maksimalnog broja dijelova u Rusiji", dodao je moskovski gradonačelnik.

Pročitajte više

 

Pročitajte više