REVOLUCIJA U ŠKOLSTVU Bakićev projekt u samo jedan dan prikupio više od 60 tisuća dolara

Foto: Facebook / CM

PROJEKT Nenada Bakića "Micro:bit -- STEM revolucija u hrvatskim školama" u manje od 24 sata prikupio je više od 60 tisuća dolara.

Cilj kampanje koja je jučer pokrenuta na platformi Indiegogo bio je prikupiti 60 tisuća dolara kojim će se financirati STEM revolucija u hrvatskim školama. No kako sada stvari stoje, bit će prikupljen i znatno veći iznos pošto kampanja traje još tri tjedna.

STEM područje (Science, Technology, Engineering and Mathematics) je ključno, ne samo jer se u njemu nalazi većina najatraktivnijih zanimanja današnjice, nego i zato što kompetencije iz njega postaju nezaobilazne u većinu drugih zanimanja, a i ključno je za razvijanje duha i karaktera, pojašnjavaju pokretači kampanje.

>Micro:bit -- STEM revolucija u hrvatskim školama

Kroz prvu fazu žele donirati 3600 micro:bitova u 360 škola i ustanova koje su uključene u Croatian Makers ligu.

Micro:bit je nova tehnologija kojoj je cilj masovna uključenost učenika u osnovnim školama u edukaciju ne samo u STEM području nego i dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

Kampanju je do sada financijski podržalo blizu 400 donatora. Predviđeni iznosi kreću se od 15 do 1500 dolara, a moguće je uplatiti i više, pa je tako jedna osoba donirala čak 6000 dolara.

"Ovom kampanjom želimo iskoristiti veliku polugu do sada uključenih 360 osnovnih škola i drugih ustanova, 1800 podijeljenih robota i 8000 uključene djece u Croatian Makers ligu i u hrvatske osnovne škole, te masovno uvesti najmoderniju obrazovnu tehnologiju: svako dijete treba dobiti šansu, zbog njega samoga i zato što nas je premalo da bismo gubili potencijale", navodi se na stranici kampanje.

Što je micro:bit

Pročitajte više