REVOLUCIJA U ŠKOLSTVU Bakićev projekt u tri dana prikupio 150 tisuća dolara

Foto: Facebook / CM

DOK beskorisni saborski uhljebi raspravljaju u izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju, najvažnija reforma školstva priprema se na internetu.

Više od tisuću građana u manje od tri dana podržalo je projekt Nenada Bakića "Micro:bit -- STEM revolucija u hrvatskim školama" te je iznos donacija dosegnuo 150 tisuća dolara, odnosno više od milijun kuna.

>> Stranica kampanje Micro:bit -- STEM revolucija u hrvatskim školama


Cilj kampanje bio je prikupiti 60 tisuća dolara, iznos će, po svemu sudeći, biti znatno veći jer kampanja traje još 18 dana.

Dosta je biflanja informacija

"Umjesto devetnaestostoljetnog pristupa biflanja informacija u atmosferi podređenosti autoritetu djeca trebaju suvremene vještine, primjerice vještine učenja, komunikacije, prezentacije, razvijanje otvorenog duha i čvrstog karaktera - tj. sve ono što im treba da budu ravnopravni sudionici društva i gospodarstva 21. stoljeća.

A trošak neprovođenja reforme je ogroman, ne samo za svako dijete koje nije uključeno, nego i za cijelo društvo", navodi se na stranici kampanje.

Prvotni plan je bio donirati 3600 micro:bitova u 360 škola i ustanova koje su uključene u Croatian Makers ligu.

"BBC micro:bit je edukativni i kreativni alat čija svrha je inspirirati novu generaciji mladih. Može se koristiti na razne načine kroz cijeli kurikulum, a ne samo u STEM predmetima (znanosti, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Može pomoći mladim ljudima steći znanje i sposobnosti da prerastu iz konzumenata digitalne tehnologije u dizajnere i stvaraoce novih alata s kojima će se moći unaprijediti učenje, rješavati probleme ili jednostavno se zabaviti, te im omogućiti da u potpunosti iskoriste prednosti života i gospodarstva u 21. stoljeću", pojašnjava se na stranici kampanje.

Pročitajte više