REXEPI: U TOKIJU I DUBLINU OBEĆANA VEĆA POTPORA KOSOVU

Kosovski premijer Bajram Rexhepi izjavio je da su se predstavnici 50ak zemalja iL

međunarodnih organizacija na skupu o zapadnom Balkanu održanom kovog tjedna u Tokiju, suglasili da je Kosovu potrebna veća gospodarska podrška.

"Vjerujem kako će se ulaganja i kreditiranje malih i srednjih poduzeća, što je obećano na konferenciji o zapadnom Balkanu u Tokiju, ubrzo ostvariti", izjavio je u četvrtak navečer Rexhepi po povratku iz Irske, gdje je boravio nakon Japana.

U Tokiju je u ponedjeljak održana ministarska konferencija o učvršćivanju mira i gospodarskog razvitka zapadnog Balkana, u organizaciji japanske vlade i Europske unije, na kojoj je uz ostale predstavnike zemalja jugoistočne Europe sudjelovao i Rexepi..

Kosovski premijer ocijenio je posjete Tokiju i Dublinu, gdje je održan ministarski sastanak zemalja članica i kandidata za članstvo u Europskoj uniji, vrlo uspješnim za Kosovo istaknuvši da je i u Dublinu obećana veća potpora Kosovu. .Na tom skupu je sudjelovao i civilni upravitelj UN-a na Kosovu Harri Holkeri.

Rexhepi je također rekao kako je potreban daljnji prijenos ovlasti s UNMIK-a na kosovske institucije i najavio da će vlada podnijeti zahtjev Misiji UN za preuzimanjem dodatnih ovlasti u području gospodarstva.

(Hina) xbb ybr

Pročitajte više