Rice izrazila žaljenje zbog zlostavljanja iračkih zatvorenika; Bush će se također obratiti arapskim medijima

SJEDINJENE Države "duboko žale" zbog zlostavljanja iračkih zatvorenika, rekla je savjetnica Bijele kuće za sigurnost Condoleezza Rice u razgovoru koji je u utorak prenijela alArabiya, jedna od arapskih postaja kojoj će intervju dati u srijedu i američki predsjednik George W. Bush.

"Duboko žalimo zbog toga što se dogodilo tim ljudima i svega što su njihove obitelji morale proći. To nije pravedno. Ići ćemo do kraja kako bismo saznali što se dogodilo", rekla je Rice u intervjuu danom u ponedjeljak.

Mučenje iračkih zatvorenika osudilo je već nekoliko visokih američkih dužnosnika, među kojima i ministar obrane Donald Rumsfeld te državni tajnik Colin Powell.

Američki predsjednik George W. Bush u četvrtak će u Bijeloj kući primiti jordanskog kralja Abdullaha II i tom će prigodom arapskom svijetu moći izravno prenijeti svoje ogorčenje tim skandalom, rekla je Rice.

Bijela kuća najavila je također da će američki predsjednik dati niz intervjua arapskim medijima kako bi pokušao ublažiti nezadovoljstvo Arapa zbog američke politike na Bliskom istoku. Bush će intervjue dati egipatskom listu Al-Ahramu te televizijskim mežama Al-Hurri i Al-Arabiyi.

(Hina) xzt yrt

Pročitajte više