Rice: Moguće tajne akcije protiv Irana

SJEDINJENE Države razmotrit će "sva raspoloživa sredstva" kako bi zaustavile iranski program nuklearnog naoružavanja, istaknula je u nedjelju američka savjetnica za nacionalnu sigurnost Condolezza Rice ne isključujući ni mogućnost tajnih akcija.

"Iskoristit ćemo brojna sredstva kako bismo pokušali spriječiti te programe", rekla je Condoleezza Rice u razgovoru za televiziju NBC. "Predsjednik će razmotriti sva raspoloživa sredstva", dodala je.

U nedjelju je New York Times citirao neimenovanog visokog američkog dužnosnika koji je rekao kako SAD pokušavaju pojačati tajne akcije protiv Irana kako bi "omeo ili što više odgodio" iranske pokušaje nuklearnog naoružavanja.

Condoleezza Rice uvjerena je da će Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) "zauzeti čvrsto stajalište u rujnu i reći da će Iran ostati izoliran ili da će međunarodna zajednica proučavati njegov slučaj".

Državni tajnik Colin Powell već je potkraj srpnja rekao kako je sve vjerojatnije da će Vijeće sigurnosti UN-a morati razmotriti iranski slučaj i mogućnost sankcija.


Pročitajte više