Riječka Gradska uprava kupuje dio Tvornice papira u stečaju

RIJEČKA gradska uprava za 2,5 milijuna kuna kupit će od Tvornice papira d.d. u stečaju zemljište i upravnu zgradu što će omogućiti da se bivšim radncima isplati dio tražbina.

Riječ je o 17.663 četvornih metara zemljišta i gospodarskoj zgradi s više od tri tisuće četvornih metara, rečeno je danas na sjednici Gradskog poglavarstva.

Nekretnine Tvornice papira bit će kupljene kako bi se taj prostor preuredio za kulturne programe za mlade, kao što su rock koncerti i drugi umjetnički sadržaji. Među ostalim, predviđeno je uređenje višenamjenske glazbeno-scenske dvorane.

Novac za kupnju osiguran je u gradskom proračunu, a bit će isplaćen u dva obroka. Kupnja dijela nekretnina omogućit će Tvornici papira d.d. u stečaju da bivšim radnicima isplati dio tražbina u sklopu stečajnog postupka, rečeno je na sjednici Poglavarstva.

U gradskoj upravi drže da sadašnji prostori u gradu nisu prikladni, primjerice, za održavanje koncerata na kojima se okupljaju mladi, a da strukovne udruge koje mogu i žele osmisliti takve programe to ne uspijevaju zbog nedostatka primjerene dvorane.

Pročitajte više