Riječki gradonačelnik: Ponosni smo što smo bili domaćini Papi

"I SAMI Sveti Otac i predstavnici Vatikanskog protokola bili su oduševljeni srdačnošću i veseljem s kojim su građani Rijeke Svetog Oca primili i pozdravljali", kazao je Obersnel u izjavi za Hinu nakon ispraćaja Svetog Oca iz Rijeke.

Na upit o osobnim dojmovima Papina posjeta, gradonačelnik je rekao da se sa Svetim Ocem osobno pozdravio i da je taj susret bio "poseban doživljaj".

"Naročito su me se dojmile riječi i univerzalna poruka Svetoga Oca o temeljnim vrijednostima čovjeka te o potrebi da se razumijevanje i tolerancija njeguju neovisno o različitosti uvjerenja i vjeroispovijesti", rekao je Obersnel.

Riječani nisu propustili niti jednu prigodu da pozdrave Papu, kazao je Obersnel te je zahvalio građanima Rijeke na strpljenju i razumijevanju, a komunalnim službama na trudu koji su iskazale za vrijeme Papina posjeta.

Istaknuo je da za Papina pohoda u Rijeci nije bilo značajnijih problema, niti incidentnih situacija.

Tijekom Papina pohoda Hrvatska i Rijeka u svjetskim su medijima spominjane nebrojeno puta, a Riječani su se iskazali kao izvrsni domaćini i organizatori, što je pridonijelo promidžbi grada kao kandidata za domaćina Mediteranskih igara 2009., napomenuo je Obersnel.

Papa Ivan Pavao II. u petodnevni, treći pastoralni pohod Hrvatskoj stigao je 5. lipnja. Za vrijeme pohoda boravio je u privremenoj rezidenciji u riječkom Bogoslovnom sjemeništu odakle je kretao u gradove Dubrovnik, Osijek i Đakovo, te danas u Zadar, iz kojega se vraća u Vatikan.


Pročitajte više