Rijeka: Rasprava odgođena zbog Oreškovićeve operacije

NASTAVAK glavne rasprave u suđenju tzv. gospićkoj skupini na Županijskom sudu u Rijeci, najavljene za sutra, odgođen je do 6. veljače zbog operacije polipa u nosu prvooptuženoga Tihomira Oreškovića, izvijestila je danas predsjednica Sudskog vijeća Ika Šarić.

Sutkinja Šarić kazala je da je Orešković danas odvezen u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu gdje će se obaviti operacija.

Po mišljenju sudskog vještaka za oporavak od te operacije potrebna su tri dana te je nastavak rasprave najavljen za 6. veljače, rekla je sutkinja Šarić.

Zbog polipa i upale sinusa Orešković je patio od napadaja glavobolje te otežana disanja, utvrdio je zatvorski liječnik, a zatim i sudski vještak otorinolaringolog. Utvrđeno je i da Orešković nije u stanju pratiti raspravu, koja je zbog toga prošli tjedan prekinuta.

U tijeku je završni dio suđenja, u kojem se optuženi Orešković, Ivica Rožić, Mirko Norac, Stjepan Grandić i Milan Čanić pozivaju da iznesu svoje obrane.

Do sada su pozvani Rožić i Čanić, ali su obojica, odbivši iznijeti obranu, rekla da stoje iza svojih iskaza u istražnom postupku, u kojima su zanijekali da su počinili djela za koja su optuženi.

Petorica optuženika terete se za ratne zločine nad civilnim stanovništvom na gospićkom području u jesen 1991.

Pročitajte više