RIJEKA: SABOR ISLAMSKE ZAJEDNICE U HRVATSKOJ

Na saboru Islamske zajednice u Hrvatskoj, održanom danas u Islamskoj zajednici u Rijeci, prihvaćeno je izvješće o stanju te zajednice u Hrvatskoj, pri čemu je izraženo zadovoljstvo "vjeronaukom u školama i uvođenjem dušobrižnika za kaznionice", ali i nezadovoljstvo što još nije počelo dušobrižništvo islamskih vjernika, pripadnika Oružanih snaga. L

Kako je nakon sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj izvijestio njegov predsjednik Esad Ćustović, izvješće o stanju Islamske zajednice podnio je predsjednik Mešihata, muftija Ševko efendija Omerbašić.

O vjeronauku i dušobrižništvu raspravljalo se nakon izvješća o primjeni Ugovora o zajedničkim pitanjima koji su potpisali Vlada i Islamska zajednica u Hrvatskoj.

Na saboru je prihvaćen pravilnik o službenicima Islamske zajednice, kojim se rješavaju statusna pitanja imama, njihova prava i dužnosti, te postupak primanja u službu i prestanak službe.

Posebna je pozornost usmjerena prema poboljšanju standarda službenika, njihovu odnosu prema radu i obvezi redovitog slanja izvješća o radu u Mešihat, istaknuo je Esad Ćustović.

Kako se doznaje u Islamskoj zajednici u Rijeci, poslijepodne će se održati savjetovanje svih imama i vjeroučitelja Islamske zajednice u Hrvatskoj, a večeras koncert duhovne glazbe u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku.

(Hina) hšu sp

Pročitajte više