Rimac se javio na Fejsu, evo kome je zahvalio

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Screenshot: Facebook

NJEMAČKI Porsche kupio je manjinski 10-postotni udio u tvrtki Rimac Automobili, a na Facebooku se o tome oglasio njen osnivač i direktor Mate Rimac. 

"Evo velike vijesti... Naš tim je postigao mnoge nevjerojatne stvari u našoj kratkoj, ali zanimljivoj (ponekad čak i burnoj) povijesti. Ovo je jedna od stvari s kojima se najviše ponosim - Porsche je uložio u Rimac Automobile i Greyp! Naporno smo radili za ovo - i to ne samo mi Rimcu. Ovo je bio zajednički napor s Porscheovim menadžerskim timom koji nas je impresionirao svojim timskim duhom, stavom, pragmatizmom i osobnošću. Ovo nije "samo" financijsko ulaganje "samo" investitora.

Porsche je jedna od najnaprednijih automobilskih tvrtki na svijetu, na čelu hibridnih, električnih vozila i naravno razvoja performansi automobila. Porsche se uvijek oslanjao na vlastiti razvoj i obično nije ulagao u druge tvrtke. To je jedna od prvih Porscheovih investicija i prva u prostoru električnih vozila. Recimo samo da ovdje u pitanju nisu bili dani, prošle su gotovo 3 godine otkad smo prvi put razgovarali o ovoj ideji. Dvije riječi: Due Diligence! Trebalo je više od uobičajene dodatne milje. Posebno zahvaljujem Gordonu (voditelju pravnih poslova), Marku (voditelj poslovnog razvoja), Damiru (voditelj akumulacijskog istraživanja i razvoja), Crispyju Kristapsu, Matiji i desetini drugih koji su bili uključeni u proces. Svi smo uzbuđeni što radimo još bliže Porsche timu kako bismo stvorili uzbudljive buduće tehnologije i automobile!", napisao je Rimac na svom Facebook profilu.

Pročitajte više