Ritzov napadač na MySpaceu: Jednog dana želim biti otac

"ZOVEM se S.Š. i dolazim iz Zagreba!!! Volim sve što vole mladi. Mrzim laganje, ogovaranje i vrijeđanje drugih ljudi. Obožavam izlaske, lude provode, borilačke sportove i naravno cure :) Slušam raznu vrstu muzike. Slušam rap, to mi je onako opuštajuće i zabavno. Bavio sam se osam godina godina džudom i tajlandskim boksom. Trenutno se ničim ne bavim (ne da mi se). Moj idol je Mirko Filipović (Cro Cop). On je svoj život posvetio borilačkim vještinama i uspio u tome!!! Moj životni cilj je... da uspijem u sportu i nađem dobar posao:) Imam čudan karakter... Moje mišljenje i namjere ne može nitko promijeniti!! To je to uglavnom:)", piše na Myspace profilu jedinog punoljetnog napadača na maturanta Luku Ritza.

Mladić je dva mjeseca prije napada navršio osamnaest godina. Dva mjeseca nakon smrti Luke Ritza prestao je popunjavati svoj profil na MySpaceu, preko kojega se koči animirani natpis: No glory, no fight. Raspoloženje na zadnji dan kada se ulogirao, 14. kolovoza, mu je - "umoran". Još dva mjeseca kasnije, odlukom istražnog suca Županijskog suda Olivera Mitermajera zadržan je u dvodnevnom pritvoru zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških ozljeda maturantu.

Na MySpaceu o sebi otkriva da je član Bad Blue Boysa s Travnog, a da voli Dinamo govore i videi postavljeni na profil (Connect feat. BBB - Boja mojih vena), te galerije slika, koje uz zagrebački nogometni klub i njegove navijače, te huliganizam, veličaju i Ultimate fight. Postavio je galeriju naziva "Hooligan", koja sadrži animacije, a sliku koja prikazuje "plavu tribinu" nazvao je "Svetinja". Mirko Filipović Cro Cop koji se bavi njegovom omiljenom borilačkom vještinom ujedno je i osoba koju bi S.Š. htio upoznati,a navodi ga i kao idola. U kategoriji profila gdje ga se pita ima li djece, naveo je "jednog dana". Prijatelj osamnaestogodišnjaka, M.K. na svoj je profil samo stavio stihove navijačke pjesme "Ruže su crvene, baklje su skrivene, slatka je muzika, al ni jedna k'o: Volim te Dinamooo".

A.B.
Foto: MySpace

Pročitajte više