Rješenje za mungose: Razriješiti sadašnjeg direktora i postaviti novog

DUBRAVKO MILKOVIĆ, direktor tvrtke Mungos treba se razriješiti dužnosti, zaključeno je na današnjoj raspravi radne skupine Hrvatskog fonda za privatizaciju. Istovremeno po zakonu mora biti imenovan novi direktor Mungosa, kako tvrtka ne bi ostala bez osobe ovlaštene za zastupanje te tvrtke.

U to vrijeme na Trgu bana Jelačića u Zagrebu prosvjedovali su predstavnici Mungosa, koji sastanku radne skupine HFP-a nisu nazočili. Traže razrješenje Uprave s Dubravkom Milkovićem na čelu i vraćanje tvrtke u Državnu agenciju za razminiranje, kao i isplatu svibanjskih plaća te zaostataka iz 2007. godine.

HFP do sada nije imao uspjeha u potrazi za novim direktorom Mungosa unatoč traženju pomoći od samih radnika te tvrtke, kao i predstavnika sindikata i HCR-a. Ipak, složili su se da je većina zahtjeva radnika, koji predstavljaju preduvjete za njihov povratak na posao, do sada ispunjena. Sutra će na dnevni red uvrstiti zahtjev za pozajmicom kako bi se radnicima Mungosa mogle isplatiti plaće za mjesec svibanj.

B.V.
Foto: Radio Vukovar

Pročitajte više