rock-zvijezda jack white producirao album country-legende lorette lynn

Rockzvijezda Jack White, frontmen rockdua White Stripes, producirao je novi album legendarne country pjevačice Lorette Lynn.

Album je snimljen prošle godine bez mnogo buke. "Nakon što mi je menadžer dao album White Stripesa koji su mi posvetili, ubrzo smo postali prijatelji", napisala je Lynn na svojoj web stranici.

Jack i Meg White koji čine popularni duo White Stripes na svom su albumu "White Blood Cells" iz 2001. na listu posveta uključili i Lorettu Lynn.

"Volim Jacka i Meg. Došli su me posjetiti na moj ranč, a ja sam im pripremila domaći kruh, piletinu i okruglice. Nedugo nakon toga zajedno smo nastupili na koncertu u New Yorku, a uslijedilo je rad na albumu. Snimali smo ga u lipnju i rujnu prošle godine u Nashvilleu i pritom se sjajno zabavljali", rekla je country-zvijezda.

Ploča će se zvati "Van Lear Rose", po jednoj od pjesama s albuma posvećenoj Lorettinoj majci. Loretta Lynn napisala je svih 13 pjesama koje će se naći na "Van Lear Rose".

Na pitanje hoće li to biti njezin rock-album ili Jackov country-album pjevačica je rekla da će u svakom slučaju zvučati drugačije od njezinih ostalih uradaka. "Ne smijete imati predraduse jer će neke pjesme imati rock and roll zvuk, dok će ostale biti čisti country", rekla je.

Album će biti objavljen 3. svibnja.

(Hina) xln yln

Pročitajte više