Roditelji Britt Lapthorne u srijedu dolaze u Dubrovnik

RODITELJI tragično stradale australske turistkinje Britt Lapthorne koja je u rujnu prošle godine nestala u Dubrovniku pod nerazjašnjenim okolnostima ponovo dolaze u Dubrovnik. Roditelji Dale i Elke su izjavili da dolaze na obljetnicu nestanka njihove kćeri jer "te večeri jednostavno moramo biti tamo", prenosi Herald Sun riječi Dalea Lapthornea.

Australski mediji pišu kako australska Federalna policija sa svojim kolegama iz Hrvatske raspravlja o ponavljanju istrage u nikad razriješenom slučaju smrt Britt Lapthorne u Dubrovniku.

Najava dolaska roditelja stradale djevojke u Hrvatsku te posjeta noćnome klubu u kojem je Australka posljednji puta viđena prema mnogima je dokaz da se radi na obnovi istrage o tragičnoj nesreći. 

Razgovara se o preispitivanju pojedinih aspekata istrage

Podsjetimo, 21-godišnja Britt je u jutarnjim satima 18. rujna 2008. godine nestala, a njezino mrtvo tijelo je pronađeno u moru tri tjedna kasnije. Mediji su napadali hrvatsku policiju jer je u istrazi "zaboravila" ispitati glavne očevice događaja. Dale Lapthorne tvrdi kako je razgovarao sa dužnosnicima Federalne policije koji su mu potvrdili kako bi željeli ponoviti istragu u ovom slučaju.

Iz australske Federalne policije je australskim medijima potvrđeno kako se razgovara sa hrvatskom policijom o ponovnom preispitivanju nekih aspekata istrage o nestanku Britt Lapthorne. Roditelji Britt Lapthorne ovog će tjedna ponoviti put kojim je išla njihova kćer te kobne večeri. Otići će u noćni klub Fuego te pokušati rekonstruirati posljednje sate svoje kćerke. Smatraju kako bi bilo nepošteno prema Britt kada bi odustali od traženja istine.

Pročitajte više