Roditelji romskih dječaka fizički napali policajce

NA PODRUČJU zagrebačke Peščenice, u dvorištu osnovne škole, jučer oko 17.15 sati, 43-godišnji Velimir Đ. je zatražio intervenciju policije navodeći da je zadržao dva romska dječaka koja su fizički napali njegovog sedmogodišnjeg sina.

Na mjesto događaja poslana je civilna autoophodnja s ciljem utvrđivanja okolnosti. Nedugo potom, u automobilu su došli i očevi dječaka, 30-godišnji Nedžad D. i 38-godišnji Dževad D., koji su po dolasku verbalno napali policijske službenike.

Tijekom utvrđivanja identiteta, Nedžad D. je jednog policajaca udario šakom u rebra, dok je Dževad D. drugog udario u leđa.

Policajci su nad mlađim nasilnikom uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezanje, dok je stariji pobjegao automobilom kojim je u odlasku pokušao udariti policajca.

Oko 18.15 sati, u Vugrovečkoj ulici, na adresi stanovanja Dževada D., za kojim se još traga, policijski je službenik uporabio tjelesnu snagu  i sredstva za vezivanje nad 48-godišnjim Hasanom D. On je na traženje policijskih službenika da na uvid preda svoje osobne dokumente, počeo vrijeđati policajce. Doveden je u službene prostorije na prekršajnu obradu.

J.Da.

Pročitajte više