Rogoznica: Supružnici Mastelić privedeni a njihova bespravno građena kuća srušena

ŠIBENSKA policija privela je sinoć bračni par Mastelić, koji je jučer, prijeteći aktiviranjem plinske boce, onemogućio rušenje svoje bespravno građene kuće u uvali Kaleboca luka u Rogoznici, a kuća je jutros do temelja srušena u režiji Ministarstva graditeljstva i zaštite okoliša.

Ivan i Jasna Mastelić privedeni su oko 21 sat zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, priopćila je danas Policijska uprava šibensko-kninska. Nad Jasnom Mastelić su, kako je priopćeno, policajci morali upotrijebiti i sredstva prisile jer se opirala i prijetila da će samu sebe ozlijediti ako je odvedu u pritvor.

Ivan i Jasna Mastelić danas bi trebali biti predani Istražnom centru Županijskog suda u Šibeniku.

Malobrojni susjedi koji žive u blizini Mastelićeve kuće ispričali su novinarima jutros kako su sinoć oko 20,30 sati primijetili kolonu policijskih automobila koja je stigla u njihovu ulicu, a zatim su vidjeli brojne policajce kako zauzimaju položaje po naselju. Nakon kraćeg vremena čuli su vrištanje Jasne Mastelić, ali policija im nije dopustila da priđu kući.

Ivan Mastelić jučerašnjim vezivanjem za plinsku bocu na terasi svoje kuće nije ipak, kako je tvrdio, uspio isposlovati kod Ministarstva graditeljstva i zaštite okoliša da sam sruši kuću, niti je za to dobio rok od dva dana, jer je danas kuću srušio bager u režiji Ministarstva zaštite okoliša.

Šibenska policija jučer je, kako je priopćeno, privela i tridesetjednogodišnjeg Splićanina zbog prijetnji građevinskom inspektoru koji nadgleda rušenja bespravnih objekata u uvali Stivančica, u općini Rogoznica.

Prema inspektorovoj prijavi, prijetio mu je da će mu sasuti metke u lice i nakon toga otišao.

Policija ga je uhvatila nakon višesatnog traganja po prijavljenoj registracijskoj oznaci automobila, a inspektor ga je identificirao kao osobu koja mu je prijetila.

Pročitajte više