Rojs: Neću iznevjeriti hrvatski narod

NEZAVISNI predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs na večerašnjem predizbornom skupu u Zadru pozvao je birače da na predsjedničkim izborima svoj glas daju njemu jer on, kako je rekao, neće iznevjeriti svoj hrvatski narod.

"Budem li predsjednik, hrvatski narod će živnuti i hodati uzdignute glave, bit će reda i rada, obračunat ćemo se s hrvatskim farizejima i Judama", rekao je Rojs u prepunoj dvorani kina Pobjeda u kojoj je vladalo euforično ozračje.

Nema oprosta onima koji su izdali Hrvatsku i dilali transkripte, poručio je Rojs biračima. Ostat ćemo bez Hrvatske ako aktualni predsjednik Stjepan Mesić ostane i u slijedećem mandatu na toj dužnosti, kazao je Rojs.

Najvećim dijelom svoj je govor posvetio generalu Anti Gotovini. "Neka mu Bog dade snage da izdrži, a oni koji ga progone sramit će se na kraju", rekao je Ćesić Rojs. Kazao je kako se ne boji prijetnji i kako će generalu Gotovini i dalje pomagati.

Na skupu je prikazan dokumentarni film o novijoj povijesti Hrvatske, najčešće sa sekvencama iz Domovinskog rata.

Na dijelove filma u kojima su se pojavljivali predsjednici Vlade i Republike Ivo Sanader i Stjepan Mesić Mesić, posebice kad su prikazani u razgovoru s glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte, nazočni su bučno reagirali zvižducima i pogrdnim riječima na račun aktualnog predsjednika i premijera. Dijelove filma u kojima je prikazan prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman su, međutim, pozdravljali s odobravanjem i dugim pljeskom.

Na skupu je pjevač Niko Bete otpjevao pjesmu posvećenu generalu Anti Gotovini.

Prije predizbornog skupa, predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs je u u blizini zadarskog Bedema, na kojemu je sve do nedavno stajao veliki plakat s likom generala Gotovine, predstavio novi plakat generala Gotovine dimenzija 4 puta 3 metra.

Pročitajte više