Rožac: Prijetnju nismo shvatili pretjerano ozbiljno

GLASNOGOVORNIK Županijskog suda u Osijeku, Miroslav Rožac, potvrdio je vijest o anonimnoj prijetnji upućenoj sucu Ninoslavu Ljubojeviću, te rekao kako sud takvim prijetnjama ne pridaje pretjerano veliku pozornost te da zato nije ulazio u detaljnije rasprave.

"Točno, u toku tjedna na sud je došla prijeteća poruka anonimnog pošiljatelja, sa žigom iz Osijeka. U njoj je pisalo da će Ljubojević, zajedno sa svojim sucima, letjeti u zrak ako se Branimira Glavaša ne pusti iz pritvora." - rekao je Rožac za Index.

"Nije neobično na sudu vidjeti svakakve stvari koje odstupaju od uobičajene predstave o suđenju. Prijetnju koju smo dobili nismo shvatili pretjerano ozbiljno, zato oko toga i nismo dizali veliku prašinu. Ali, budući da su novinari saznali o tome, moramo potvrditi istinitu stvar." - nastavio je Rožac.

"Mi smo postupili po zakonski određenoj proceduri. Obavijestili smo policiju i tužiteljstvo, policiji smo dali originalnu poruku, a presliku smo zadržali. Kriminalistička obrada poruke u policiji mogla bi otkriti identitet pošiljatelja." - rekao nam je Rožac te dododao: "Ne treba ni pomisliti da bi se sud dao isprovocirati ili opstruirati ovakvim činovima, poruka nas nije ozbiljno potresla i nismo ju shvatili kao ozbiljnu prijetnju."

J.D.

Pročitajte više