RS: Potpredsjednici na razlicitim stranama u prosvjedima zakazanim za 23. ožujka

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) iz reda hrvatskoga naroda Ivan Tomljenovicc, podržava masovne prosvjede oporbe zakazane za 23. ožujka u Banjoj Luci i njihov zahtjev za održavanje prijevremenih izbora ? prenose današnje Nezavisne novine. ?L

On će se, kako je najavio, pridružiti prosvjednicima koje organiziraju Savez neovisnih socijaldemokrata (SNSD), Socijalisticka partija RS (SPRS) i Demokratski narodni savez (DNS), a koji ce izražavati nezadovoljstvo općim socijalnim i ekonomskim stanjem, odnosno aktualnom vlasću koalicije nacionalnih partija.

"Ako se stvori kritična masa i uslovi za raspisivanje prijevremenih izbora, predsjednik RS Dragan Čavić treba da raspusti parlament RS i raspiše prijevremene izbore. On ne može ignorirati zahtjeve građana ukoliko se sakupi dovoljan broj potpisa", kaže potpredsjednik RS.

Prema njegovu mišljenju, dodatni razlog za održavanje parlamentarnih izbora, zajedno sa općinskim, je to što vlast nije učinila ništa na sprečavanju kriminala i korupcije, sve više je nezaposlenih, a neophodno je, smatra Tomljenović, i da se implementiraju ustavne promjene da bi konstitutivni narodi bili ravnopravni.

Potpredsjednik RS iz reda Bošnjaka Adil Osmanović, smatra da prosvjedi koje organizira oporba neće donijeti ništa dobro BiH i da ga podsjećaju "na balvan revoluciju".

Osmanović neće prisustvovati prosvjedima, jer kako je rekao, iza njih stoje SNSD, SPRS i DNS, stranke koje su imale priliku da na posljednjim općim izborima dobiju podr?ku birača.

"Predsjednik RS nema drugi mandat nego da poruči da neće raspustiti parlament RS, sve dok postoji skupštinska većina koja stoji iza Vlade RS koju je izabrala", rekao je Osmanović.

(Hina) xslp ynz

Pročitajte više