RTL sankcionira Paolu Poljak zbog potpore Jadranki Kosor?

VODITELJICA RTL-ove emisije "Exkluziv" i predsjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a mogla bi biti kažnjena jer se njezino ime našlo na popisu javnih osoba koje podupiru kandidaturu Jadranke Kosor objavljenom u obliku oglasa u dnevnim novinama, doznaje Večernji list.

RTL je uoči predsjedničkih izbora objavio naputak za svoje zaposlenike, u kojem stoji da je bilo kakav politički angažman nespojiv s radom na RTL Televiziji, a da bi Paola mogla biti kažnjena, potvrdio je glasnogovornik RTL-a Drenislav Zekić.

"Nismo znali za ovaj Paolin čin sve dok u novinama nismo vidjeli njezino ime. Da to učini od nas nije tražila nikakvo prethodno dopuštenje. Mi smo politički neutralna televizija koja ne favorizira niti jednu političku opciju." – izjavio je Zekić, pa dodao: "Da stvar bude još jasnija, uoči početka predizborne kampanje svim smo zaposlenicima, osobito urednicima, novinarima i voditeljima, uputili pismeni naputak da je bilo kakav politički angažman nespojiv s našim poslom. To znači da je Paola prekršila interno pravilo kuće."

Zekić nije znao reći kakve će sankcije pretrpjeti Paola Poljak zbog svog postupka, dodavši kako se o događaju mora izjasniti sama Paola, kao i Uprava RTL-a.

Glasnogovornik Jadranke Kosor Mate Radeljić potvrdio je da je Paola Poljak, kao članica središnjeg Odbora HDZ-a i predsjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, dala svoj pismeni pristanak da se njezino ime nađe na popisu javnih osoba koje podržavaju kandidaturu Jadranke Kosor za predsjednicu RH.

Pročitajte više