RTL televizija 30. travnja kreće s emitiranjem

RTL Televizija počinje s emitiranjem 30. travnja, doznaje se danas na toj trećoj televiziji na nacionalnoj razini.

Naime, posljednja prepreka za početak emitiranja RTL Televizije, potpisivanje koncesijskog ugovora sa Zavodom za telekomunikacije predviđeno je za kraj ovoga ili početak idućeg tjedna.

"RTL Televizija ispunila je sve zakonske obveze i više nema prepreke za potpisivanje koncesijskog ugovora, nakon čega u roku pet dana moraju početi s probnim emitiranjem, a u roku 30 dana i redovnim programom", kazao je Hini direktor Zavoda za telekomunikacije Ante Dodig.

Dodao je da će nova nacionalna komercijalna televizija potpisivanjem ugovora dobiti i službenu dozvolu za emitiranje.

"Spremni smo početi emitirati sat vremena nakon potpisivanja ugovora", izjavila je glasnogovornica RTL Televizije Jadranka Conrad. Objasnila je da će se u početku emitirati slika s logom televizije i obavijesti gledateljima o početku redovnog emitiranja 30. travnja.

Program će početi emitirati pod imenom RTL Televizija, a ne pod prvotnim HRTL koji je promijenjen zbog sličnosti s imenom HRT-a, nacionalne javne radiotelevizijske kuće.

Na RTL-u kažu da bi konačan naziv televizije trebao biti RTL Hrvatska, no kako je za dobivanje naziva u kojem se koristi ime države potrebna dulja procedura, koja je u tijeku, odlučili su se za privremeno rješenje.

Prema najavama, prvih mjesec dana program će se usklađivati sa zacrtanom shemom zbog koje je RTL-u i dodijeljena koncesija za taj treći TV program, nakon čega bi krenuo redoviti 24-satni program. U prvoj fazi program bi trajao 18 sati, a informativni program krenuo bi odmah u cijelosti.

RTL Televizija je koncesiju za treću nacionalnu mrežu, na kojoj je do 28. ožujka emitiran treći program nacionalne javne televizije HTV, dobila sredinom rujna prošle godine.

Pročitajte više