Rumsfeld zabrinut zbog sjevernokorejske prijetnje

Međunarodna zajednica ima razloga brinuti se da oružje za masovno uništenje ne padne u ruke "diktatorskog režima" poput sjevernokorejskog, ocijenio je u četvrtak američki ministar obrane Donald Rumsfeld.

"S obzirom da njihov diktatorski režim, svatko se treba brinuti da oružje takve moći ne padne u ruke takvog vodstva zemlje", rekao je Rumsfeld odgovarajući na pitanje o prijetnji koju predstavlja Sjeverna Koreja na konferenciji za novinare organiziranoj na margini neslužbenog sastanka ministara obrane NATO-a u Nici.

Sjeverna je Koreja u četvrtak odbila obnoviti višestrane pregovore (koje službeni Pjongjang vodi s SAD-om, Kinom, Rusijom, Japanom i Južnom Korejom) o svom nuklearnom programu, objavivši da želi pojačati svoje atomsko oružje kako bi se zaštitila od američke želje da sruši njen režim.

"Očito je da zemlja koja se ponaša poput Sjeverne Koreje, koja je jedan od najgorih širitelja nuklearnog oružja na svijetu, predstavlja prijetnju i to je vrlo zabrinjavajuće", istaknuo je američki ministar.

(Hina) xbis ydgk

Pročitajte više