Ruski političar prozvao ministarstvo obrane: Dosta laži! Rusi nisu glupi

Foto: Profimedia

PREDSJEDNIK odbora za obranu Andrej Kartapolov žestoko je napao rusko ministarstvo obrane. Zatražio je da se u javnost iznosi više istinitih informacija o situaciji na frontu. "Rusi bi trebali dobiti više informacija o tome što se zapravo događa na prvim crtama vojne operacije Moskve u Ukrajini", rekao je general-pukovnik i dodao da ministarstvo treba prestati skrivati informacije od građana.

Pozvao je ministarstvo i da prestane iznositi laži: "Nema više laži. Već smo o tome razgovarali." Otišao je tako daleko da je rekao da su izvješća Sovjetskog informativnog biroa tijekom prvih mjeseci nacističke invazije na SSSR 1941. bila puno informativnija nego ova današnja.

"U svakom izvješću su govorili da se negdje povlačimo, negdje tvrdoglavo odbijamo napade nadmoćnijeg neprijatelja, negdje smo napustili naselja", rekao je Kartapolov, čije su riječi objavljene na Telegramu. "Izvještaji ministarstva obrane praktički ne mijenjaju svoj sadržaj", istaknuo je Kartapolov upozoravajući da Rusi "nisu glupi" i da vide da im se ne dopušta ni djelić prave istine.

Pročitajte više